Българската радикалдемократическа партия в периода на следвоенната революционна криза (1919-1923) - Стефанов, Христо (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - Исторически факултет, 1980)
Българската радикалдемократическа партия беше една от политическите сили в обществения живот. След Първата световна война тя се нареждаше по брой на членовете на шесто място сред олитическите партии в страната. В периода на следвоенната революционна криза в България Радикалдемократическата партия подобно на останалите леви партии нарасна неколкократно. От 5000 души преди войната тя увеличи членския си състав на повече от 30 000 съмишленици. А заедно с гласоподавателите си в изборите партията на българските радикалдемократи представляваше една значителна сила от 40 000 души. Това и позволяваше да засили участието и проявленията си на политическото поприще. Към себе си Българската радикалдемократическа партия продължаваше да организира и приобщава дребнобуржоазните слоеве и интелигентски среди.