Кадрови проблеми в Историческия факултет през 1972 – 1982 г.: (по спомени и документи) - Огнянов, Любомир (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - Исторически факултет, 2023)
Статията е посветена на първоначалната история (1972 – 1982) на Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Акцентира се върху кадровото развитие на факултета през посочения период. Анализират се някои процеси и събития, отразени в публикуваните спомени на Илчо Димитров, Николай Генчев, Николай Тодоров и Петър Петров.