Древноанатолийските божества в древнохетските текстове. Част 1 - фон Бредов, Ирис (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - Исторически факултет, 1993)
Статията представлява първата част от изследването на божествените имена и представи за боговете в древния хетски период. Съдържа превод на древни хетски ритуални текстове и техния анализ, като се вземат предвид имената на боговете, фигуриращи в тях. Целта на автора е да намери най-пълна информация за древните хетски представи за божествата, които все още не са били обект на специално внимание в научната литература.