Начални страници и съдържание - ГСУ-ИФ (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - Исторически факултет, 2025)
ГСУ-ИФ, том 71 съдържа студии, хронологически от Средновековието и за историята на България и Европа през ХХ век. Научните изследвания са на български език, с резюмета на френски и английски език. Подробната студия на П. Тивчев разглежда Кипърските Асизи като исторически извори, с аналитично използване на гръцките текстове, отразили съдбоносната история на о-в Кипър в последните десетилетия на XII век. А. Пантев изучава дестабилизацията в англо-руските взаимоотношения и противоречията за периода след Кримската война 1856 г. до началото на Източната криза от 1875 г. Студията на Д. Гоцев се спира в детайли на революционното движение на българите от Вардарска Македония в предвоенния за България период от 1914 - 1915 г., както и за сръбската антибългарска политика в района. Ил. Димитров прави подробен анализ на предпазливата българска външна политика в началото на Втората световна война  1 септември 1939 г. до включването на страната в Тристранния пакт от 1 март 1941 г. Студията на Др. Драганов разглежда политиката на Италианската компартия в следвоенното време от юни 1946 до май 1947 г. и краят на политиката на "Национално единство" в Италия. В  изследователски план Р. Генов проследява британската политика спрямо работническото движение и контролът върху производството.