Антисемитизмът в Германия като държавна политика (1933-1935) - Колибарска, Калина (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - Исторически факултет, 2006)
Изследването се стреми да разкрие както начините, така и методите, довели до пълното изключване на евреите от германското общество и до превръщането им от пълноправни граждани в обикновени поданици на Райха през септември 1935 г. Авторът е бил предпазлив за това антиеврейските действия в германското общество са били инициирани и проведени от отрядите на СС и нацистката партия. Въпреки че, антисемитизмът е в основата на нацистката идеология, през първите два века от завземането на властта от Адолф Хитлер евреите не са били основна цел. Тяхното изгнание е било се осъществява постепенно.