Партията на радикалите в периода 1934 - 1937 - Стефанов, Христо (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - Исторически факултет, 1982)
Докладът разглежда дейността на Българската радикална партия в периода 1934 - 1937 г. Въпреки разпускането ѝ и идеологическата разединеност, партията продължава да участва в борбата за възстановяване на конституционните свободи и гражданските права. Радикалите установяват контакти с други демократични и антифашистки политици, като се стремят да запазят независимостта си и да се противопоставят на опитите за асимилация от други политически центрове. Макар и малка по влияние, фракцията, водена от Стоян Костурков, следва отчетливо антифашистка линия и намира начини за изява в политическия живот