(untitled) (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юридически факултет., 2025)
Понятието публично съобщаване в авторското право от Росен Карадимов е студия, което се опитва да изясни основните характеристики и съдържанието на една от ней- дискусионните понятия в авторското право. Изследвана е правната рамка на понятието съгласно международните договори, правото на ЕС и Закона за авторското право и сродните му права. Авторът е изследвал детайлно съдържанието на понятието за публично съобщаване и според практиката на Съда на ЕС по преюдициялни запитвания. Библиография: Bently, Lionel, Brad Sherman. Intellectual Property Law. Third edition. Oxford, 2008. Ficsor, Mihály. Guide to the copyright and related rights treaties administered by wipo and glossary of copyright and related rights terms. Geneva: WIPO, 2003. Sterling, J.A.L. World Copyright Law. Third edition. Sweet & Maxwell, 2018. WIPO. Understanding Copyright and Related Rights. Second Edition. Switzerland, 2016.