Понятието публично съобщаване в авторското право (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юридически факултет., 2025)
Понятието публично съобщаване в авторското право от Росен Карадимов е студия, което се опитва да изясни основните характеристики и съдържанието на една от ней- дискусионните понятия в авторското право. Изследвана е правната рамка на понятието съгласно международните договори, правото на ЕС и Закона за авторското право и сродните му права. Авторът е изследвал детайлно съдържанието на понятието за публично съобщаване и според практиката на Съда на ЕС по преюдициялни запитвания. Библиография:Bently, Lionel, Brad Sherman. Intellectual Property Law. Third edition. Oxford, 2008.Ficsor, Mihály. Guide to the copyright and related rights treaties administered by wipo and glossary of copyright and related rights terms. Geneva: WIPO, 2003.Sterling, J.A.L. World Copyright Law. Third edition. Sweet & Maxwell, 2018.WIPO. Understanding Copyright and Related Rights. Second Edition. Switzerland, 2016.