Поглед в бъдещето на работната сила в епохата на цифровата икономика (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юридически факултет., 2025)
Във времената на постиндустриалната епоха, където изкуственият интелект намира все повече място в общественото производство, въпросът за бъдещето на работната сила поставя нови интересни идеи, предмет на които е настоящата статия. Опасността хората да останат без работа поради загуба на работните им места поставят на преден план въпросите на образованието и плана за бъдещето, като се вземе предвид възможността в един ден да сме заместени от нещо или някой, който не изисква нито почивка, нито права, нито заплата.